Lexus sætter ny rekord i Danmark

08 september 2022

Det japanske luksus livsstilsbrand, Lexus, har netop sat ny dansk rekord. Med 106
nyregistrerede biler i år har Lexus nemlig aldrig nogensinde tidligere siden introduktionen
for godt 30 år siden haft et bedre kalenderår i Danmark. Og der er endda stadig næsten
fire måneder tilbage af året. Seneste salgsrekord var i 2006 med 100 biler. Det er især
mærkets nye plug-in hybrid, Lexus NX 450h+, med en rækkevidde på ren el på op til 74 km,
der står bag Lexus’ nye danske rekord. Knap halvdelen af de nyregistrerede Lexus i år
er således SUV-modellen NX.
    

Torsdag den 8. september 2022

Blot et år efter genintroduktionen af luksus livsstilsbrandet Lexus i Danmark har det japanske mærke slået sin egen danske salgsrekord. Med 106 nyregistrerede biler overgår Lexus nemlig sit hidtidige bedste år i Danmark i 2006, hvor 100 fabriksnye person- og varebiler med danske nummerplader trillede ud på vejene.

Men den rekord står altså nu for fald med foreløbigt 106 nyregistrerede personbiler med danske nummerplader på vejene i 2022. Og med næsten fire måneder tilbage af kalenderåret, vil rekorden blive yderligere udbygget. Den bemærkelsesværdige rekord vækker naturligvis glæde hos Lexus Danmark.

”Det er fantastisk at se, hvordan danskerne har taget imod Lexus efter genintroduktionen i 2021. Vi er dybt taknemlige over interessen og glæder os hver dag over at have verdens bedste kunder,” siger direktør John B. Hansen hos Lexus Danmark.

Det er ikke engang et år siden, at Lexus efter otte års pause på det danske marked genåbnede for salget i Danmark med priser og et fuldt modelprogram med hele ni forskellige modeller at vælge imellem lige fra kompakte og store SUV’er til lækre limousiner og sportslige coupéer. Der er dog ingen tvivl om, at det især er plug-in hybrid’en, Lexus NX 450h+, der står bag Lexus’ danske succes.

52 ud af de 106 nyregistrerede biler i år i Danmark fra Lexus er nemlig modellen NX. Her får man da også en helt genopfundet og rummelig SUV med nyt design, ny platform, forbedrede køreegenskaber, nyt multimediesystem, endnu højere sikkerhedsniveau samt en ny, elektrificeret drivlinje med en rækkevidde på ren el på op til 74 km.

Den næstmest populære Lexus-model i år er den kompakte SUV, Lexus UX, som både kan fås som ren elbil og som almindelig fuld-hybrid, der kan køre på el, benzin eller en kombination af begge, og som selv sørger for at lade op under kørslen, primært når man bremser. Der er i år foreløbig nyregistreret 34 Lexus UX, hvoraf de 18 er hybridbiler og 16 elbiler.

Den mest populære eksisterende Lexus-model i Danmark samlet set gennem tiden er den store SUV, Lexus RX. Den blev introduceret i 1998 og var den første SUV i luksusklassen. I 2004 markerede RX sig igen – denne gang som verdens første luksusbil med fuldhybrid-teknologi. En helt ny og femte generation af Lexus RX – nu for første gang med mulighed for at vælge mellem plug-in hybrid eller turbo-hybrid – vil blive introduceret i Danmark i starten af 2023.

Med over tre måneder tilbage af 2022 er der gode muligheder for at udbygge den nye Lexus-rekord på 106 nyregistrerede biler i år yderligere, ligesom flere nye og set med danske øjne særdeles interessante modeller står på spring fra næste år. Udover den helt nye generation Lexus RX venter også den fuldt elektriske SUV, Lexus RZ, i 2023. Optimismen hos Lexus Danmark fejler da heller ikke noget.

”Vi sagde allerede for et år siden ved genintroduktionen, at det danske marked både rent politisk og helt generelt har udviklet sig i en grønnere retning, hvilket er helt i tråd med udviklingen hos Lexus. Samtidig har Lexus gennemgået en markant udvikling både som brand og på produktsiden de senere år. Derfor vurderede vi, at det gav god mening at gen-introducere Lexus i Danmark. Det er den nye danske Lexus-rekord med til at bekræfte,” forklarer John B. Hansen.

Salget af fabriksnye Lexus-modeller i Danmark har siden salgsstart for et år siden i første omgang taget udgangspunkt hos den dedikerede Lexus-forhandler, Lexus København, i Søborg. Her ligger mærkets foreløbige eneste danske showroom, der er bygget efter Lexus’ globale retningslinjer med særligt høje kvalitetskrav for at kunne give kommende kunder den ypperste kundeoplevelse, ikke bare i bilbranchen, men blandt luksusbrands generelt.

"Hos Lexus sætter vi kunden i centrum i alt, hvad vi gør. Vi arbejder ud fra det fineste japanske princip om gæstfrihed, Omotenashi, der betyder, at vi altid sørger for at forudse og møde den enkelte kundes specifikke ønsker og behov og behandler enhver med høflighed og opmærksomhed og som en højt værdsat gæst i hjemmet," fortæller den danske Lexus-chef, John B. Hansen.

Denne helt unikke kundeorienterede tilgang har været medvirkende til, at Lexus har opbygget et brancheledende ry for den højeste kundetilfredshed over hele verden og desuden vundet flere anerkendte internationale priser som følge deraf. En særlig service, som rekordmange danskere i år altså har stiftet bekendtskab med.

Men den danske organisation forsøger også at komme endnu tættere på de danskere, der ikke bor i umiddelbar nærhed af København. Det er bl.a. sket med konceptet Lexus On Tour, hvor de dygtige bilrådgivere fra Lexus København tager rundt i hele landet og fra forskellige lokationer viser Lexus-modelprogrammet frem for interesserede kunder.

Andre salgs- og servicekoncepter er endvidere i støbeskeen for i fremtiden at sikre et endnu tættere bånd mellem Lexus og potentielle kunder over hele landet.

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere hende .

OK