De rigtige dæk - til den rigtige årstid

Dækvalget er afgørende for sikkerheden. Kører du på sæsondæk (sommer/vinter) skal du skifte, når sæsonen skifter. Når vejret skifter og temperaturerne nærmer sig 5-7° giver vinterdæk den bedste sikkerhed. Det anderledes dækmønster og gummi gør at dækket står bedre fast, og ikke slides så hurtigt, som vinterdæk der er lavet af en blødere form for gummi.

Vores reservedels-eksperter har et stort udvalg af dæk på lager. De vejleder dig gerne i, hvilke der passer bedst til netop din bil og kørselsbehov.

Vi har et stort udvalg af dækmærker og størrelser. Kontakt reservedele for en skarp pris til lige netop din bil på 69 66 38 53.
Dækhotel

Har du brug for ekstra plads hjemme og vil slippe for dækskifte sommer og vinter, så lad autoforum, Ringkøbing A/S opbevare dækkene på vores Dækhotel. Og det gælder naturligvis uanset hvilken bil du kører i.

Mindre besvær og mere plads i garagen
Vi skifter og opbevarer for kun kr. 625,- pr. hjulskift

Kort om dækmønster

Dæk med nedslidt dækmønster, har stor indflydelse på din bils brændstoføkonomi, samt din egen og andres sikkerhed. Derfor er det vigtigt, at du som bilist holder øje med dine dæks tilstand, og sørger for, at de bliver skiftet i tide.

Og det er faktisk relativt let at tjekke, hvornår dækket skal skiftes. I Danmark er det lovpligtige minimumskrav for dækmønster 1,6 mm., og dine dæk er udstyret med en slidindikator på dækket, som indikerer, hvornår du bør skifte dækket. Selvom det lovpligtige minimumskrav er 1,6 mm. anbefaler vi på vinterdæk, at du skifter dæk ved et minimum på 4 mm mønster, da dette sikrer bilen det bedst mulige greb på vejen i glat føre.

Er du i tvivl om, hvornår dækket er ved at være slidt ned? Spørg din mekaniker til råds hos autoforum, Ringkøbing A/S 

Kort om dæktryk

Det er vigtigt, at trykket i dine dæk er korrekte, da det er med til at sikre en optimal brændstoføkonomi. Hos autoforum, Ringkøbing anbefaler vi, at du tjekker din bils dæktryk ca. én gang hver 14. dag eller efter hver 1.000 kørte kilometer.

Når du skal tjekke sin bils dæktryk, har du brug for en dæktryksmåler, som er tilgængelige ved de fleste tankstationer. Før du tager afsted kan du finde din bils trykmål på et klistermærke i handskerummet, dørkanten eller ved benzindækslet.

Husk, at kigge efter de korrekte mål, når du putter luft i dækkene, da målene kan vises i både PSI og BAR. Du skal naturligvis gå efter det mål, der står angivet som din bils trykmål. Får du dine dæk skiftet hos autoforum, sørger vi altid for, at dækkene har det korrekte tryk, så du kan komme sikkert og godt på vejen igen.

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere hende .

OK